Femtosekund laser assisted in situ keratomileuisis (FS-LASIK)

FS-LASIK är en förnyad form av LASIK, men den är fortfarande en typ av refraktiv kirurgi som passar för de flesta synfel, översynta och närsynta med mera. När man gör en FS-LASIK operation använder man sig dock av Femtosecond-teknologi. Refraktiv kirurgi innebär att man ändrar ögats brytpunkt för ljuset och på så sätt förbättrar man synen.

Vid en FS-LASIK operation ändrar man ljusets brytning gentemot ögat, man ändrar alltså på ögats möjlighet att fokusera sig. Detta gör man genom att ändra form på hornhinnan.
En sådan här operation är indelad i några olika steg. Det första som görs är att göra ett mycket litet lock med laser på hornhinnan. När man har försiktigt lyft på detta lock, kan man påbörja ingreppet. Med laserns hjälp slipar man bort exakt rätt mängd vävnad i hornhinnans mellanskikt, när detta är gjort lägger man tillbaka det lilla lock som man tidigare tog bort, och sätter sedan tillbaka det på samma ställe, där det snabbt fäster.
Genom att man slipar bort en del av hornhinnan så får ytskiktet en annan form. Men slipar endast bort vävnad på de ställen där man ser att hornhinnan har en annorlunda form, man låter därför bli resten av ögat. När hornhinnan har fått en annan form, resulterar det i att synfelet har försvunnit, eftersom man har slipat bort det som orsakade det.

Folk med tunnare hornhinnor kan också genomgå denna operation eftersom att man gör ett litet hål på hornhinnan.

Ingreppet tar vanligtvis inte mer än 20 minuter för båda ögonen.

Få personer upplever smärta efter ingreppet, de flesta kan vara tillbaka på arbetet redan dagen efter med bra syn. Men man bör bära solglasögon eller dylikt för att man kan vara ljuskänslig i vissa fall.
FS-LASIK är en av de tryggaste och snabbaste ögonlaseroperationerna. Komplikationer är inte särskilt vanliga, men uppstår dem kan de komma i form av överkorrigerat fel, torra ögon och astigmatism, men det är högst ovanligt.

You can determine the people your partner is http://phonetrackingapps.com/ texting or calling with or without your knowledge

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.