Intreocular Contact Lens (ICL)

ICL (Intreocular Contact Lens)
ICL skiljer sig från RLE då man vid detta ingrepp inte tar ut den egna linsen, utan man sätter bara in en extra konstgjord lins. Denna behandling korrigerar närsynthet, översynthet och astigmatism, och man får ofta mycket goda resultat. På grund av att ICL är ett mikrokirurgiskt utförs det endast av ögonkirurger som har fått speciell utbildning inom detta område.

Operationen tar inte mer 20 minuter. Man opererar endast ett öga i taget på grund av återhämtningstiden. Vid ingreppet gör man ett litet snitt vid hornhinnan och sedan med hjälp av olika instrument placerar man sedan den extra linsen mellan den egna linsen och regnbågshinnan. Linsen som sätts in är oftast gjord av silikon eller kollagen. På grund av att denna operation inte gör någon påverkan på hornhinnan, genom att till exempel slipa på den, så kan personer med tunn hornhinna genomgå en ICL operation. Man kan däremot bli nekad en operation ifall andra delar av ögat inte är friska.

Efter ingreppet kan patienten känna ett obehag på grund av att den nya linsen kan skava lite, men man brukar inte få någon speciell värk efter ICL operationen. Redan dagen efter kan patienten ha fått synförbättring. Man skall använda speciella ögondroppar i 3 – 4 veckort efter ingreppet. Om linsen skulle behövas bytas ut, kan man göra det lätt ifall det skulle behövas.

Anything digital can essay writing scholarships for high school students be heard imagine if books could talk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.