Refractive Lens Exchange (RLE)

RLE har varit en av de mest populäraste laseroperationerna. Ingreppet innebär att man byter ut ögats lins. Med detta ingrepp ändrar man ögats brytpunkt för ljus och på så sätt förbättrar man synen. Operationen kan korrigera olika typer av synfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism. Behandlingen används i många fall för att korrigera åldersynthet.

I början när man upptäckte denna behandling användes det mest för att hjälpa folk med gråstarr, då den egna grumliga och sjuka linsen byttes ut mot en ny och frisk lins.

Operationen tar inte mer än tio minuter och man opererar bara ett öga i taget. När man ska ta bort den gamla linsen, så skär man ett litet snitt vid sidan av hornhinnan och sen separerar man, via sidosnittet, på linsen och övriga hornhinnan. När detta är gjort suger man försiktigt ut den gamla linsen och sätter dit en plastlins, som är specialgjord för att patienten ska få den bästa möjliga syn. På grund av att linsen är av plast är den inte särskilt flexibel och därför utförs denna operation oftast på personer där den egna linsen redan har stelnat, alltså är det nästan bara personer över 40 år som genomgår en RLE operation. Endast i extrema fall görs ingreppet på personen som har en ännu flexiblare lins.

Overall, it help me with homework is a valuable tool for approaching pbl instruction

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.